Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEDAJTE SVE PROIZVODE

PROIZVODI: TRAKTORSKE DROBILICE – BUBANJSKE DROBILICE

Opis proizvoda

Skorpion 280 RBG je bubnjasta mašina za cepanje drveta, koji sarađuje sa tegljačem sa minimalnom jačinom - 60 KM (540 RPM). Obzirom na veći gabariti sečenog materijala sa presekom do 18 cm. Prostor utovara drveta, grlo u dimenzijama 265 x 190 mm omogućuju usitnjavanje široke grane kao i drugi drveni otpad velikog volumena.

U mašini je primenjen sistem uvlačenja drveta koji se sastoji od ograđenoj na obrtaču zubčane rolne koja uvlači i dotiska drvo prečnika 280 mm i stola za utovar sa zubčastom gusenicom dužine 680 mm, ispred koje ima ručno sklapan poklopac za utovar. Rolnu i gusenicu napaja sistem hidrauličnih motora zajedno sa reduktorima sa hidraulične pumpe montirane na mašini.

Primena sistema 3 noževa za sečenje u montiranih u bubnju na principia sektora garantuje postignuće velik mogućnosti mašine pored relativno male snage tegljača.<

Dobijenje regularnih komada drvenog otpadnog materijala postiže se zahvaljujući primeni sita montiranog ispod bubnja za sečenje. Komadi su vađeni ispod sita pomoću dva pužasta prenosnika u ventilator za ispuštanje i uz njegovu pomoć ispuštan kroz cev za izbacivanje. Primenjena u mašini cev za ispuštanje, okreće se ručno pomoću pužaste okretnice sa 360°.

Skorpion 280 RBG standardno je opremljen u najmoderniji u Evropi sistem No-stress. Sistem taj automatski sprečava pretovar pogonskog sistema zahvaljujući vremenskom zaustavljanju sistema za utovar. Sistem pozvoljava na mnogo jednostavan način promeniti opcije rada mašine i prilagoditi ih individualnim potrebama. Program nazvan:  „krupno drvo” i „sitno drvo” omogućuje brzu promenu načina rada uređaja. Tako da je mnogo jednostavno prilagoditi rad mašine aktualno usitnjavanom materijalu, zahvaljujući čemu raste njegova efikasnost. Sistem taj je ugrađen u brojač moto/satova.

Otpadni drvni materijal može da se nameni za energetski materijala za sagorevanje, sirovinu za proivodnju ploča za nameštaj ili za dalju preradu u mlinovima.

Nabavka mašine sa sečenje drva Skorpion 280 RBG je optimalno rešenje za firme i preduzeća, koje razvijaju svoje poslovanje u modernom i ekološkom pravcu.

 

Tečnički podaci

MODEL UREĐAJA

SKORPION 280 RBG

Gabariti (duž. x šir. x vis.) [mm] 1775 x 1980 (2700)* x 2250 (3050)*
Težina [kg] 1200
Prečnik (debljina) grana [mm] 180
Broj noževa 3 za sečenje + 1 potporni
Brziana dodavanja [m/min] do 22
Kapacitet usitnjavanja [m3/h] do 10
Širina rezanca [mm] do 25 mm, ovisno o materijalu
Način dodavanja rolna i gusenični uvlakač hidraulički pogon
Prečnik bubnja [mm] 420
Sito [mm] 30x30 ili 50x50
Dimenzija grotla (šir. x vis.) [mm] 265 x 190
Vrsta pogona sa pogona traktora

()* - dimenzije po rasklapanju.

 

Standardna oprema:
  • Ispusna cev sa spužastim okretačem 360°, deflektor.
  • Vratilo za prenos snage.
  • Sopstven hidraučni sistem .
  • Sistem protiv prekomernog opterećanja No–stress sa brojačem motosatova.

POSTAVITE PITANJE

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
vrh strane