drobljenje drva, drobilice za drvo, traktorske drobilice, drobilice sa diskom, bubanjske drobilice, mlevenje drva, drobljenje grana, usitnjivač za grane, sekačica za grane, sečkalice, mlevenje grana, freza za panjeve, mašina za krčenje, šumske mašine
Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEDAJTE SVE PROIZVODE

PROIZVODI: TRAKTORSKE DROBILICE – BUBANJSKE DROBILICE

Opis proizvoda

Skorpion 350 RBP je bubnjasta mašina za cepanje drveta, koji sarađuje sa tegljačem sa minimalnom jačinom - 100 KM (540 RPM). Obzirom na veće dimenzije rezanog materijala prečnika do 250 mm mašina je planirana za mehanički utovar drvnih otpada pomoću hidrauličnoe dizalice. Veliki prostor utovara drva, grlo u dimenzijama 550 x 370 mm omogućuje rezanje širokih grana i drugog kabastog drvnog otpada.

Kod mašine primenjeno sistem za uvlačenje drva, koji se sastoji od ograđene na obrtaču zubčaste rolne za uvlačenje i dotiskanje drva prešnika 380 mm, a takođe od stola za utovar sa zubčastom gusenicom dužine 750 mm. Skorpion 350 RBP može biti takođe opremljen u hidraulički sklapan poklopac, u kojem takođe je montirana zubčasta gusenica dužine 630 mm.

Sistem za uvlačenje drveta napajan je napajan hidrauličnom pumpom, koja je opremljena standardna oprema mašina, rolne i gusenice su napajane od te iste pumpe pomoću sistema hidrauličkih motora i reduktora.

Primena sistema 2 noževa za sečenje u montiranih u bubnju na principia sektora (jedan obrt bubnja na jedan pun rez) garantuje postignuće velik mogućnosti mašine pored relativno male snage tegljača. Primenjeni noževi su izrađeni od alatnog čelika otpornog na tupljenje, zahvaljujući čemu obezbeđena je njihova duga eksploatacija.

Dobijenje regularnih komada drvenog otpadnog materijala postiže se zahvaljujući primeni sita montiranog ispod bubnja za sečenje. Komadi su vađeni ispod sita pomoću dva pužasta prenosnika u ventilator za ispuštanje i uz njegovu pomoć ispuštan kroz cev za izbacivanje. Mašina se opremljena takođe u hidrauličnu, sklapanu cev za ispuštanje zajedno sa automatski upravljanim okretačem 240° upravljanim pomoću Joysticka.

Skorpion 350 RBP standardno je opremljen u najmoderniji u Evropi sistem No-stress. Sistem taj automatski sprečava pretovar pogonskog sistema zahvaljujući vremenskom zaustavljanju sistema za utovar. Sistem pozvoljava na mnogo jednostavan način promeniti opcije rada mašine i prilagoditi ih individualnim potrebama. Program nazvan:  „krupno drvo” i „sitno drvo” omogućuje brzu promenu načina rada uređaja. Tako da je mnogo jednostavno prilagoditi rad mašine aktualno usitnjavanom materijalu, zahvaljujući čemu raste njegova efikasnost. Sistem taj je ugrađen u brojač moto/satova.

Otpadni drvni materijal može da se nameni za energetski materijala za sagorevanje, sirovinu za proivodnju ploča za nameštaj ili za dalju preradu u mlinovima.

Nabavka mašine sa sečenje drva Skorpion 350 RBP je optimalno rešenje za firme i preduzeća, koje razvijaju svoje poslovanje u modernom i ekološkom pravcu.

 

Tečnički podaci

MODEL UREĐAJA

SKORPION 350 RBP

Dimenzije (dužina x širina xvisina) [mm] 2070 x 2220 (3160)* x 2590 (3710)*
Težina [kg] 2200**
Prečnik materijala [mm] deblo do 250
Količina noževa (zavisno od verzije bubnja za sečenje) [kom.] 2 za sečenje + 1 za potpor
Brzina podavanja [mb/min] do 21
Efikasnost sitnjenja [m3/h] do 16
Širina komada [mm] do 25 mm zavisno od materiaala
Način podavanja rolna i gusenični uvlakač hidraulički pogon
Prečnik bubnja [mm] 520
Dimenzije grla (šir. x vis.) [mm] 550 x 370
Dužina gusenice [mm] sto 750, poklopac 630
Sito – oko [mm] 30x30 ili 50x50
Minimalna snaga traktora [KM] 100
()* - dimenzije po rasklapanju.
()** - težina mašine.

 

Standardna oprema:
  • Hidraulički sklapan sto za utovar (poklopac) zajedno sa gusenicom za utovar.
  • Hidraulički sklapana ispusna cev zajedno s automatski upravljanim obrtačem 240° i deflektorom.
  • Vratilo za prenos snage.
  • Sopstven hidraučni sistem .
  • Upravljanje pomoćom Joysticka.
  • Sistem protiv prekomernog opterećanja No–stress sa brojačem motosatova.

POSTAVITE PITANJE

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
vrh strane