Teknamotor na FacebookTeknamotor na Youtube
Skorpion Teknamotor
POGLEDAJTE SVE PROIZVODE

PROIZVODI: TRAKTORSKE DROBILICE – BUBANJSKE DROBILICE

Opis proizvoda

SKORPION 350 RB je bubnjasta mašina za cepanje drveta, koji sarađuje sa tegljačem sa minimalnom jačinom - 100 KM (540 RPM). Obzirom na veći gabariti sečenog materijala sa presekom do 25 cm mašina je zamišljen za mehanički utovar drvenog otpada pomoću hidrauličke dizalice, standardno je opremljena u podlogu-osnovu za njeno pričvršćivanje. Veliki prostor utovara drveta, grlo u dimenzijama 375 x 340 mm omogućuju usitnjavanje široke grane kao i drugi drveni otpad velikog volumena.

Sistem uvlačenja drva primenjen na mašini sastoji se od ugrađenog u klackalicu zupčastog valjčića koji uvlači i pritiska drva prečnika 380 mm i utovarne platforme sa dve zupčaste gusenice dužine 960 mm i 830 mm. Veća dužina i širina površine guseničnih transportera obezbeđuje efikasnost i jednostavnost utovara drva. Slobodan prostor između guseničnih transportera služi za odvajanje nečistoća kao što su sitni kamenčići, zemlja, pesak i sl., čime se povećava period eksploatacije noževa.

Sistem za uvlačenje drveta napajan je napajan hidrauličnom pumpom, koja je opremljena standardna oprema mašina, rolne i gusenice su napajane od te iste pumpe pomoću sistema hidrauličkih motora i reduktora.

Primena sistema 2 noževa za sečenje u montiranih u bubnju na principia sektora (jedan obrt bubnja na jedan pun rez) garantuje postignuće velik mogućnosti mašine pored relativno male snage tegljača.

Dobijenje regularnih komada drvenog otpadnog materijala postiže se zahvaljujući primeni sita montiranog ispod bubnja za sečenje. Komadi su vađeni ispod sita pomoću dva pužasta prenosnika u ventilator za ispuštanje i uz njegovu pomoć ispuštan kroz cev za izbacivanje. Mašina se opremljena takođe u hidrauličnu, sklapanu cev za ispuštanje zajedno sa automatski upravljanim okretačem 240° upravljanim pomoću Joysticka.

Konstrukcija mašina je montirana na jednoosovinskom šasiju, što omogućuje teglenje mašine po svim tipovima puteva. Tipična primena osovine bez kočnice omogućuje Skorpionu 350 RB kretanje sa brzinom do 25 km/h. Skorpion 350 RB može takođe biti opremljen u osovinu sa resorima ili sa pneumatikom – obe osovine imaju pneumatsku kočnicu.

Rešenje montaże stola za utovar pod uglom 90° prema pravcu kretanja, pozvoljava na istovremeni transport mašine za sečenje i prikolice pomoću jednog tegljača (mašina za sečenje ima automatsko kačenje za šlepovanje).

Skorpion 350 RB opremljen je u putno osvetlenje LED.

Skorpion 350 RB standardno je opremljen u najmoderniji u Evropi sistem No-stress. Sistem taj automatski sprečava pretovar pogonskog sistema zahvaljujući vremenskom zaustavljanju sistema za utovar. Sistem pozvoljava na mnogo jednostavan način promeniti opcije rada mašine i prilagoditi ih individualnim potrebama. Program nazvan: „krupno drvo” i „sitno drvo” omogućuje brzu promenu načina rada uređaja. Tako da je mnogo jednostavno prilagoditi rad mašine aktualno usitnjavanom materijalu, zahvaljujući čemu raste njegova efikasnost. Sistem taj je ugrađen u brojač moto/satova.

Otpadni drvni materijal može da se nameni za energetski materijala za sagorevanje, sirovinu za proivodnju ploča za nameštaj ili za dalju preradu u mlinovima.

Nabavka mašine sa sečenje drva Skorpion 350 RB je optimalno rešenje za firme i preduzeća, koje razvijaju svoje poslovanje u modernom i ekološkom pravcu.

 

Tečnički podaci

MODEL UREĐAJA

SKORPION 350 RB

Dimenzije (duž. x šir. x vis.) [mm] 4160 x 2350 (3010)* x 2960 (3970)*
Težina [kg] 3400** bez hidrauličke dizalice
Prečnik materijala [mm] deblo do 250
Količina noževa (zavisno od verzije bubnja za sečenje) [kom.] 2 za rezanje + 1 za potporu
Brzina podavanja [mb/min] do 21
Efikasnost sitnjenja [m3/h] do16
Širina komada [mm] do 28 mm zavisno od materiaala
Način podavanja rolna i gusenični uvlakač hidraulički pogon
Prečnik bubnja [mm] 520
Dimenzije grla (šir. x vis.) [mm] 375 x 340
Dužina gusenice [mm] sto 960, poklopac 830
Sito – oko [mm] 30x30 ili 50x50
Minimalna snaga traktora [KM] 100
()* - dimenzije po rasklapanju.
()** - težina zavisi od opreme mašine.

 

Standardna oprema:
  • Osovina sa resorima do 25 km/h (pneumatsku kočnicu).
  • Hidraulički sklapan sto za utovar (poklopac) zajedno sa gusenicom za utovar.
  • Hidraulički sklapana ispusna cev zajedno s automatski upravljanim obrtačem 240° i deflektorom.
  • Moderno putničko osvetlenje LED.
  • Vratilo za prenos snage.
  • Sopstven hidraučni sistem .
  • Upravljanje pomoćom Joysticka.
  • Sistem protiv prekomernog opterećanja No–stress sa brojačem motosatova.
 
Opcionalna oprema:
  • Osovina pneumatska.
  • Hidraulična automobilna dizalica.

POSTAVITE PITANJE

TEKNAMOTOR 2015
realizacja:dwarazy.com
vrh strane